Avatud

Avatud 10- 14 teisipäeval, kolmapäeval, neljapäeval ja pühapäeval 10- 13.

Otsing e-kataloogist RIKSWEB

pühapäev, 5. juuli 2020

Uued raamatud juulis.

Mees pruunis nahkmantlis kiirustab mööda Liivalaia tänavat. Viimane tööots ja siis olen ma vaba, mõtleb ta. Kokkulepitud kohtumisele mees ei jõua, sest väikeses parklas haarab temast kellegi kinnastatud käsi ja ta tunneb teravat valu kaelas. Üks surmav noahoop ja ta langeb asfaldile maha. Kiiresti eemaldatakse mehe taskust väike ese, mis tal oli plaanis üle anda. Samal ajal saab uurija Ottovar Lee kõne tundmatult neiult, kes väidab, et teda tahetakse tappa ja soovib tungivalt Leega kokku saada.
"Tappa kohtunikku" on Helen Prinsi teine romaan, kus kuritegusid lahendab uurija Ottovar Lee.
Helen Prins tunneb politseitööd läbi ja lõhki. Ta on õppinud Sisekaitseakadeemias politseiametnikuks ja omandanud Tartu Ülikoolis õigusteaduste magistrikraadi. 2010-2018 töötas ta Politsei-ja Piirivalveametis.

Mõnusalt humoorikas stiilis kirjutatud südamearsti tööst ja sellega kaasnenud seikadest, aga ka arstimise kunstist ja arsti ning patsiendi omavahelise suhtlemise suhtlemise iseärasustest. Juttu on ka ilmast ja inimestest- arsti kogenud pilk on usaldusväärne ja nii saab lugeja teada küllap mõndagi huvitavat ka iseenda kohta. Lisaks leidub raamatus hulganisti häid nõuandeid, kuidas oma südant kõige paremini"ära tunda" ja mis on eeldused selleks, et elada kõrge eani. Patsient võib vaikida, kuid tema süda jutustab arstile ise patsiendi eluloo. Raamatu viimane peatükk viib meid 2020. aasta kevade kõige aktuaalsema küsimuse juurde: kas ja kuidas muutub elu pärast krooniviiruse epideemia raugemist? Dr. Rein Vahisalul on siin oma arvamus.

Maale kolinud Maarja uue kodu katus vajab hädasti remonti. Rahapuudus sunnib teda pakkumavõimalust veeta aega Unustamatu Ööbiku villas. Atsakas naabrinaine Mammi on oma elukogemuse ja koer Mukiga, kes olevat"inimingede parumeeter", talle hindamatu nõuandja. Kuid mitte siis, kui Maarja ellu tulevad kaks erinevat meest...
"Suvitusromaan"on kirjastuse Hea Lugu uus ajaviitekirjanduse sari.