Avatud

Avatud 10- 14 teisipäeval, kolmapäeval, neljapäeval ja pühapäeval 10- 13.

Otsing e-kataloogist RIKSWEB

neljapäev, 1. aprill 2021

 Uued raamatud aprillis!

Kalev Jaigi rahvapäraselt mahlaka keelekasutusega ajastutruud jutud toovad meieni erinevate inimtüüpide unikaalsed elulood, mille ühine nimetaja on ellujäämine ka kõige ekstreemsemates tingimustes. Erinevate ajastute kirjeldused on isikupärased, näiteks nõuka-aja televiisorite defitsiiti käsitlev lugu läbi absurdse huumoriprisma. Leidub ka äärmiselt dramaatilises võtmes autori onu elulugu "Jalaka liin", mis paljastab Tartus sõjaajal toimunud räigeid inimsusevastased kuriteod.

Merle Veesalu-Rand, kirjanik


Maailma kuklapoolel on üks saar. Metsik loodus – jää ja lumi ja kõrvetav kuumus, ja maailma vanimad puud … Räägitakse, et seal elab veel praegugi Tasmaania tiigreid. Räägitakse, et seal elab veel nii mõndagi.

Kui teismeliste tüdrukute punt koolimatkal Tasmaania tühermaale kadunuks jääb, satuvad Limestone Creeki elanikud ärevusse. Kolmkümmend aastat tagasi kadus sel ohtlikul mägismaal viis tüdrukut, ja legend Näljasest Mehest kummitab kohalikke veel tänagi.
Ühe kalju jalamilt leitakse taas surnukeha ning kahtlused hakkavad kulutulena levima, aga ükski neist ei selgita, miks tüdruk, nagu ka kõik ohvrid minevikust, leiti paljajalu, korralikult seotud paeltega kingad natuke maad eemal.
Mis järsakutes juhtus? Keegi teab ... või on kohalikul legendil ikkagi tõepõhi all ...


On 28. detsember, rahvakalendri järgi süütalastepäev. Eradetektiiv Denno Silma ja tema kihlatu Hedvigi jaoks algab see päev autosõiduga Tallinnast Haapsallu.
On nende pulmapäev. Samal hommikul alustab Soomes elav eestlane Heiki Kee reisi Helsingist Tallinnasse, et edasi suunduda Haapsallu. Tema peas on küpsenud kuritahtlik plaan.
Et pulmaseltskonna ja Heiki Kee teed ristuvad, siis muutub kaunis pulmapäev kriminaalselt mustaks.
Selle raamatu osad tegelased on lugejale tuttavad juba varasemalt ilmunud kolmest romaanist: „Täiskuu, reede 13.“ (2016), „Silm sihikul“ (2017) ja „Pulmasurmasõit“